Akismet Anti-Spam Eklentisi Kurulumu

Öncelike wordpress eklentiler ekranı altında akismet anti-span eklentisini aktifleştirin. Aktifleştirme işleminden sonra ekletiler ekranında “Set Up your Akismet Account” düğmesine basmanız gerekiyor.

Bu işlem için API anahtarı (ücretsiz) temin etmeniz gerekmekte.

Yeni api anahtarı oluşturmak ya da mevcut api anahtarınızı bulmak için https://akismet.com/wordpress/ adresini ziyaret etmeniz gerekmekte.

Not: Eğer daha önceden akismet hesabınız var ise, sağ üst köşedeki linki kullanarak giriş yapabilirsiniz.

Giriş için worpdress.com sitesindeki kullanıcı adı/şifre bilgilerinizi kullanabileceğiniz gibi bu ekrandan yeni bir hesapta yaratabilirsiniz.

Api yaratırken akismet web sitesi size ödeme seçenekleri sunar. Kişisel web siteleri için ücretiz olan “Personal” seçeneğini seçebilirsiniz.

“Personal” seçeneğinden sonra ekrana kredi kartı bilgileri girip ödeme yapmanızı isteyen bir sayfa gelecektir. Bu sayfada sizden isterseniz aylık ödeme yapma seçeneğiniz vardır. Eğer para ödemek ve kredi kartı bilgilerinizi paylaşmak istemiyorsanız kaydırıcı çubuğu “0$/year” yazana kadar sola çekmeniz yeterli. Bunu başarı ile yaptığınızda, kredi kartı bilgi girişleri kapanır ve sadece ad-soyad ve site adresinizi girmenizi isteyen bir form geri kalır.

“Continue with personal subscription” düğmesine basarak işleme devam etmeniz gerekmekte. Eklemek istediğiniz web sitesi için hata olmaması için sizden tekrar bir onay vermeniz istenir.

Api anahtarı otomatik olarak wordpress sitenize girilir. Girilemez ise, api anahtarını kendiniz akismet eklenti ayarları ekranında girişi yapıp kaydetmeniz gerekmekte.

Bir cevap yazın