Akıl almaz kripto para işlemi: 20 dolar için 450 bin dolar harcadı

Bir Ethereum adresi yaklaşık 22 dolar değerinde 0.15 ETH göndermek için 450,000 dolar işlem ücreti ödedi. Bazıları bunun bir hata olduğuna inanıyor ve benzer karışıklıkları önlemek için daha iyi bir arayüz çağrısı yapıyor, diğerleri ise dikkatle hazırlanmış bir para aklama…

Bir Ethereum adresi yaklaşık 22 dolar değerinde 0.15 ETH göndermek için 450,000 dolar işlem ücreti ödedi. Bazıları bunun bir hata olduğuna inanıyor ve benzer karışıklıkları önlemek için daha iyi bir arayüz çağrısı yapıyor, diğerleri ise dikkatle hazırlanmış bir para aklama…

Bir Ethereum adresi yaklaşık 22 dolar değerinde 0.15 ETH göndermek için 450,000 dolar işlem ücreti ödedi.

Bazıları bunun bir hata olduğuna inanıyor ve benzer karışıklıkları önlemek için daha iyi bir arayüz çağrısı yapıyor, diğerleri ise dikkatle hazırlanmış bir para aklama planı olduğunu ileri sürüyor.

Kripto para meraklıları, 19 Şubat’ta 0.15 ETH’den daha az miktarlı dört transfer için toplamda 450,000 dolarlık gas (Ethereum ağında işlem ücreti) harcandığını keşfetti.

İlk işlemde kullanıcı sadece 1.5 dolar değerinde 0.01 ETH gönderdi ve bunun için 30,000 doların üzerinde bir ücret ödedi. İkinci ve üçüncü işlemlerde ise sırasıyla 120,000 dolar ve 60,000 dolar ödedi. Daha sonra 0.1 ETH için ise tam tamına 2100 ETH harcadı. Şu anki Ether fiyatlarında bu, 15 dolar göndermek için 308,000 dolar ödendiği anlamına geliyor.

Ethereum adresinin sahibinin kim olduğu bilinmediğinden akıl almaz işlemin neden yapıldığıyla ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı.

Basit bir hata mı, özenle hazırlanmış para aklama operasyonu mu?

İlk başta birçok insan yüksek işlem ücretlerinin bir kullanıcı hatası olduğunu öne sürdü. Meraklılar, cüzdan sahiplerinin birçok kripto para yatırımcısının paralarını kaybetmesine neden olan yaygın bir hata olarak işlem ücretini göndermek istediği miktarla kolayca değiştirebildiğini söylediler.

Bununla beraber işlemlerde garip olan şey, cüzdanın sadece çok sayıda işlem gerçekleştirmiş olması değil (19,000’den fazla) aynı zamanda yüksek ücretli bu işlemlerin sırayla yapılması.

Derinlemesine incelemelerin ardından bazı kripto para uzmanları, bunun bir para aklama girişimi olabileceğini belirledi. Merkezsiz borsa girişimi Saturn Network, bir işlemin halka açık olmaması durumunda işlemin madenciliğinin planda yer alan bir suç ortağı tarafından yapılmış olabileceğini bildirdi. Ayrıca dört şüpheli işlemden en az ikisinin madenciliğinin aynı madenci tarafından gerçekleştirildiği bulundu.

Hatta bazıları, cüzdanın sahibi ile madencinin aynı kişi olabileceğine dikkat çekti.

Gizemli işlemlerin maksadı üzerine hala düşünülüyor. Olay Ethereum ağındaki potansiyel bir kusura işaret ediyor olabilir ya da kötü tasarlanmış bir kullanıcı arayüzünde yanlış giden bir şeyler olabilir.

Ancak kesin olan bir şey var o da dışarıda turnayı gözünden vuran bir madenci olduğu.

Kaynak: uzmancoin.com

Bir cevap yazın