Bir Bitcoin borsası daha iflas etti: Zarar 26 milyon dolar

Güney Koreli kripto para borsası Coinbin, 26 milyon dolarlık zararla iflas etti. Borsanın CEO’su, bir çalışanının zimmetine para geçirdiğini iddia ediyor.

Güney Koreli kripto para borsası Coinbin, 26 milyon dolarlık zararla iflas etti. Borsanın CEO’su, bir çalışanının zimmetine para geçirdiğini iddia ediyor.

Güney Koreli kripto para borsası Coinbin, yaklaşık 26 milyon dolarlık zararla birlikte iflasını duyurdu.

20 Şubat’ta Seul’deki ofisinde habercilere konuşan Coinbin CEO’su Park Chan-kyu, şunları söyledi:

“Bir çalışanımızın zimmetine para geçirmesinin ardından, artan borçlarımız karşısında iflas başvurusunda bulunmaya hazırlanıyoruz.”

20 Şubat, saat 15.00 itibariyle tüm kripto para ve nakit çekme işlemlerinin durdurulduğu kripto para borsasında, yetkililer tüm kripto paraların ve nakitlerin tasfiyesinin iflas prosedürlerine uygun olarak gerçekleştirileceğini belirttiler.

Park Chan-kyu, kripto paraları zimmetine geçirdiğini öne sürdüğü kişinin daha önce Coinbin’in selefi olan Youbit’te CEO’luk yaptığını ve Coinbin’de de kripto paraların yönetiminden sorumlu olan bir yönetici olduğunu ifade etti. Chan-kyu, 100’ün içerinde Ethereum içeren cüzdanın anahtarını çalışanının kasten iç ettiğini söylerken suçlanan çalışan ise bu iddiaları reddederek çalmadığını, yalnızca kaybettiğini öne sürdü. Fakat Chan-kyu’ya göre, bu çalışan bir kripto para uzmanı ve yaptığı bir hata değil, bilinçli bir hareket.

26 milyon dolar olarak tahmin edilen zararın, 24 milyonu eski bazı Youbit çalışanlarına ayrılan tazminattan, 2 milyonu da kayıp coin’lerden kaynaklanıyor.

Coinbin, 2017’nin sonunda uğradığı hack saldırısı sonucu 15 milyon dolarını kaybeden kripto para borsası Youbit’i devralmıştı.

Kaynak: Uzmancoin.com

Bir cevap yazın