Ünlü CEO Uyardı: JPM Coin, Ripple ve XRP’yi Öldürebilir!

ABD’nin en büyük bankası konumundaki JP Morgan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada JPM Coin isimli kendi kripto para birimini piyasaya süreceğini açıkladı ve adeta Meksika dalgasını başlattı.

Kurumsal oyuncuların kripto para sektörüne girişi, kesinlikle kripto para camiasında büyük bir değişime neden oldu ve değişim hala sürüyor. 2019 yılının başlangıcı borsa hacklenme olayları, ani düşüşler, sert yükselişler ve JP Morgan gibi firmaların kripto para sektörüne girişi ile oldukça heyecan verici bir hal aldı.

ABD’nin en büyük bankası konumundaki JP Morgan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada JPM Coin isimli kendi kripto para birimini piyasaya süreceğini açıkladı ve adeta Meksika dalgasını başlattı. Birçok kripto para analisti bunun oldukça kötü olduğunu ve Bitcoin’in sonunun gelmiş olabileceğini ifade ederken, Morgan Creek Digital’in CEO’su Mark Yusko onlarla kısmen hem fikirde değil.

Ran NeuNer ile röportaj yapan Yusko, konu hakkında yaptığı açıklamalarda JPM Coin’in kesinlikle bir kripto para birimi olmadığını ve asla bir kripto para olarak görülmemesi gerektiğini üstüne basa basa belirtti. JPM Coin’in itibari para tarafından desteklendiğini ve kripto para sektöründe yer alan asıl isim ve kurumların bundan kaçmaya çalıştığını ifade eden Yusko, bunun merkeziyetsiz olmadığını ve buna kripto para denmemesi gerektiğini de dile getirdi.

İnsanların buna Bitcoin katili dediğini de hatırlatan Yusko, bunun ancak Ripple katili olabileceğini ifade etti. Yusko’nun sözleri geçtiğimiz tarihlerde konuya değinen Tom Shaughnessy tarafından da dile getirilmişti. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre Ripple ve ürettiği kripto para birimi XRP‘nin başı yeni piyasaya sürülen bu JPM Coin ile ciddi sıkıntıya girebilir.

Kaynak: Koinbulteni

Bir cevap yazın