Samsung Bixby tuşu artık özelleştirilebiliyor!

SamsungGalaxy S8+‘lerle beraber kendi yapay zeka destekli asistanı Bixby’yi duyurmuştu. Hatta üst seviye telefon modellerine harici bir Bixby tuşu bile yerleştirmişti. Ancak, henüz diğer asistanlar kadar yetenekli olmadığından ve dil desteği yetersiz olduğundan doğal olarak bu tuş çok kullanılmıyordu.

Galaxy s10 serisinin çıkmasıyla Samsung, daha pratik bir kullanım sunmak amacıyla Bixby tuşunu özelleştirilebilir hale getirdi. Ve nihayet ve bunun yeni bir güncelleme ile S9, S8, Note8 ve Note9 model telefonlarda da kullanılabileceğinin müjdesini verdi.

Bixby tuşunu ihtiyaçlarınıza uygun şekilde özelleştirebilirsiniz

Artık bu tuşu sık kullandığınız uygulamalar veya hızlı komutlar için bir kısayol olarak kullanabilirsiniz. Uygulamalar ve işlevleri daha kolay, daha hızlı açabilirsiniz.

Güncellemeyi yükleyen kullanıcılar, “Ayarlar” menüsündeki “Gelişmiş Özellikler” kısmından özelleştirme ayarlarına ulaşabiliyor. Tuşa bir ya da iki kez basarak üçüncü parti bir uygulama ya da hızlı komutlar çalıştırılabiliyor.

Her ne kadar, şimdilik sadece tek ya da çift basma şeklinde kullanılabiliyor olsa da, çoğu kullanıcının kullanmadığı bir tuşun aktif hale gelmesini görmek güzel. Samsung, sonraki güncellemeler ile belki bu tuşa başka yetenekler de katabilir. Siz ne dersiniz?

Kaynak: shiftdelete

Bir cevap yazın