Litecoin fiyatları bu yıl nasıl ikiye katlandı?

Litecoin, bundan 3 ay önce 23 dolardan işlem görüyordu. Kripto para bugün 56 doların üzerinde. Yüzde 100’ün üzerindeki bu yükseliş nasıl gerçekleşti?

Litecoin’in fiyatı bu yıl keskin bir şekilde yükseldi. Bundan 3 ay önce 23 dolardan alınıp satılan kripto para, bugün 56.2 dolardan işlem görüyor.

Ekim ayından beri en yüksek seviyesine çıkan Litecoin, son 3 ayda %100’ün üzerinde değer kazandı.

Aşırı satım durumundaki piyasa

Litecoin, 2017 yılının Aralık ayında 375 dolara kadar yükselmişti. Kripto para, değerinin yüzde 90’ından fazlasını kaybederek 23 dolara kadar geriledi. Analistler, Litecoin’in böyle bir dramatik düşüşle ‘aşırı satılmış’ olabileceği iddiasında.

Bu, dijital varlık için etkileyici kazançlar getiren faktör olabilir.

Satoshi Capital’in Baş Yatırım Sorumlusu Josiah Hernandez, “Bir varlığın fiyatı ne kadar sert düşerse toparlanma o kadar dik olur ve bu Litecoin’in 2019’daki keskin kazanımlarında bir etken gibi görünüyor.” şeklinde konuştu.

Piyasa gözlemcileri, bu piyasa koşullarında Litecoin’in yükseliş için iyi bir konumda olduğunu ve bunun bazı güçlü temellerle birleştiğini belirtti.

Güçlü temeller

Kripto para serbest yatırım fonu BitBull Capital’in CEO’su Joe DiPasquale, “Litecoin’in geçtiğimiz yıl aşırı satılmış olduğu söylenebilir olsa da son artışın çeşitli faktörlerin bir sonucu olduğunu düşünüyoruz.” dedi. DiPasquale, bu faktörlere örnek olarak yaklaşan blok ödülü yarılanmasının yanı sıra dijital paranın Lightning Network teknolojisinde önemli bir gelişme kaydetmesi ile Venezuela’nın ulusal havale sistemi için Bitcoin ve Litecoin’i onaylamasını gösterdi.

DiPasquale, “Bitcoin ile karşılaştırıldığında Litecoin genellikle düşük ücretler ve en önemlisi daha hızlı onay sürelerinden dolayı işlemlerde kullanılan para birimi olarak tercih edildi.” ifadelerini kullandı.

SFOX’un yöneticilerinden Danny Kim ise Litecoin Core 0.17 piyasaya sürüldüğünde işlem ücretlerini daha da düşeceğini belirtti. Kim, “Litecoin’in bir sonraki güncellemesinin işlem ücretlerini 10 kat azaltacağı, günlük işlemlerde maddi olarak daha kullanışlı ve değerli olacağı bekleniyor.” yorumunu yaptı.

Bahar rüyası

Litecoin fiyatlarının artışına gerekçe olarak öne sürülen bir diğer önemli gelişme, kripto para kışı olarak adlandırılan, önemli zararlara yol açan sert piyasa koşullarının yakında sona ereceğine dönük umut.

Sosyal ticaret platformu eToro’nun kıdemli piyasa analisti Mati Greenspan, “Son zamanlarda benimseme artmaya devam ederken kripto para piyasasının tamamı giderek daha iyimser bir hale geldi. Kripto para kışı bitiyor gibi görünüyor ve insanlar bahar için hazırlanıyorlar” şeklinde konuştu.

Kaynak: uzmancoin

Bir cevap yazın