Ulaştırma Bakanı 5G teknolojisi için müjdeyi verdi!

Ulaştırma Bakanı 5G teknolojisi için müjdeyi verdi!

5G bağlantısı, teknoloji dünyasının son yıllarda odaklandığı konu başlarından bir tanesi. Uzun bir zamandır ülkemizde de çalışmaların yürütüldüğü 5G teknolojisiile ilgili bugün Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan müjdeyi verdi.

Ulaştırma Bakanı 5G teknolojisi için müjdeyi verdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, bugün bir takım ziyaretlerde bulunmak adına Bolu’ya geldi. Bolu Güney Çevre Yolu Şantiye’nde incelemelerde bulunan Cahit Turhan, burada basına kapalı olarak bir toplantı gerçekleştirdi.

Söz konusu bu toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, önümüzdeki yıl ülkemizde de kullanıma sunulacak olan 5G teknolojisi hakkında müjdeyi verdi.

Ulaştırma Bakanı 5G teknolojisi

Cahit Turhan açıklamasında, ”Tüm vatandaşlarımıza hizmet verecek fiber optik altyapısını geliştireceğiz. Ülkemizde şuanda 4.5 G hizmet seviyesinde bir altyapımız var. 74 milyon adet abonemiz 4.5G hizmetinden faydalanıyor. Ama biz bununla da yeterli kalmayacağız. Önümüzdeki süreçte, 2020 yılında 5G hizmetini İnşallah Bolu’da ve ülkemizin önemli merkezlerinde hizmete sunacağız” ifadelerine yer verdi.

Türkiye 5G’ye ne zaman geçecek?

Yeni bağlantı hızı ile ilgili bildiğiniz üzere Ocak ayında bir takım somut adımlar atılmıştı. Turkcell ve Ericsson tarafından yapılan test ile beraber ilk canlı 5G araması İstanbul’da gerçekleşmişti. Söz konusu bu habere hemen aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz.

Bunun haricinde 2018 yılında  Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yapmış olduğu açıklama ile birlikte hayatımızda birçok şeyi değiştirecek olan yeni bağlantı teknolojisi için merakla beklenen tarihi sonunda açıklamıştı.

Bakan Turhan yapmış olduğu açıklamada “Biz 5G’yi dünyada ilk kullanan ülke olmak için programımızı yaptık. 2020’de 5G hizmetini topluma sunmayı planlıyoruz.” ifadelerine yer vermişti.

Peki, siz 5G teknolojisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konu ile ilgili düşüncelerinizi hemen aşağıda yer alan yorum kısmından aktarabilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete

Bir cevap yazın