Analist, Bitcoin’de aylardır beklenen seviye için Mayıs’ı işaret etti

Bitcoin, 4000 doları yeniden aşabilecek mi ve 5000 dolar ne zaman? Tanınan bir kripto para analisti, derinlemesine grafik analizinde bu sorulara cevap aradı.

En büyük kripto para Bitcoin, Bitstamp üzerinde 3900 dolardan işlem görüyor. Bitcoin’in bir süre daha 4,000 doların altında kalması halinde aşağı yönde bir hamlenin gelmesi muhtemel. Bununla beraber bazı analistler, Bitcoin’in önümüzdeki aylarda bunun üzerinde hareket edebileceğini düşünüyor.

Bitcoin, geride bıraktığımız son haftada 3900 dolar bölgesinde sabit bir şekilde işlem görüyor. Öte yandan en büyük kripto para, Şubat ayının sonunda 4200 dolara ulaştığından beri bu seviyeyi kıramadı.

Bitcoin, birkaç saat önce 3950 dolara dokunsa da anında 3875 dolara düştü. Ardından hızla toparlanarak yeniden 3900’e çıktı.

‘Bitcoin boğa bölgesinde ve Fibonacci 0.5’e dikkat’

Twitter’da popüler bir kripto para analisti olan @filbfilb, Bitcoin’i derinlemesine incelediği yeni bir grafik yayınladı. Buna göre Bitcoin yükselme eğiliminde ve bunu göstermek için yeterince şey yaptı. Analiste göre, unutulmaması gereken en önemli şey, kripto paranın fiyatının 18 Şubat’tan bu yana 0.5 Fibonacci seviyesinin üzerinde duruyor olduğu gerçeği.

Aralık’tan bu yana 3 ‘higher low’

Analist, piyasanın ters omuz başlarla tekrarlanan modeller gösterdiğini, ayrıca Aralık ayındaki 3200 dolarlık dip seviyeden bu yana üç ‘higher low’ oluşturduğunu belirtti. 3200 dolardan beri Bitcoin’in dip seviyeleri, her biri bir öncekiden daha yüksek olan 3400, 3650 ve 3800 dolardı. Ek olarak analist, diğer yükseliş sinyalleri olarak MACD çaprazı ile Chaikin Para Akışı (CMF) göstergesinin güçlü bir satın alma baskı gösterdiğine dikkat çekiyor.

Önemli bir direnç olarak 5000 dolar

Analizde BTC’nin bu anahtar 0.5 Fibonacci seviyesinin üzerinde kalmaya devam etmesi halinde hızlı bir yükselişe geçebileceği belirtiliyor ve bu da kripto paranın Mayıs ayına kadar 5000 dolara yükselebileceği anlamına geliyor. Analiste göre 4000 dolarda olduğu gibi 5000 dolar da büyük bir psikolojik direnç seviyesi olacak.

Fiyat tahminleri bütünüyle önceki piyasa işlemlerine dayanan teoriler olarak görülmeli ve bu tahminlere birer müjde olarak bakılmamalı. Bununla birlikte neredeyse tüm kripto para analistleri, eğilimin tersine döneceği ve bunun 2019’da gerçekleşeceği görüşünde.

Kaynak: uzmancoin

Bir cevap yazın