Firefox Send kullanıma hazır!

Mozilla, güvenli dosya gönderme hizmeti Firefox Send’i kullanıma açtı. Şifreli dosya aktarım hizmeti aslında 2017’de ortaya çıkmıştı ancak Test Pilot deneyi olarak kullanıma sunuluyordu. Şimdi firma, hizmeti tam donanımlı bir hizmete dönüştürme kararı aldı.
İnceledik: Robot bankacı iş başında!

Firefox Send’i diğer dosya gönderme hizmetlerinden ayıran, uçtan uca şifreleme kullanması. Bu sayede gönderdiğiniz dosyalar, sadece gönderdiğiniz kişi tarafından açılabiliyor. Hizmet, indirme bağlantısının ne zaman geçersiz hale geleceği, dosyanın kaç kez indirilebileceği ve parola ile koruma gibi güvenlik işlevleri de sunuyor. Firefox Send, üye olmadan maksimum 1GB boyutunda dosyalar göndermenize izin verirken, maksimum 2,5 GB boyutunda dosyalar göndermek için ücretsiz bir Firefox hesabı açmanız gerekiyor.

Dosyayı alanların indirme işlemini başlatmaları için Firefox hesabına ihtiyaçları bulunmuyor. Böylece Firefox Send, iki taraf için de sorunsuz, basit bir deneyim sağlıyor. Herhangi bir web tarayıcısında kullanılabilen Firefox Send, yakında bir Android uygulamasında da sahip olacak.

Kaynak: www.chip.com.tr