Peter Todd: EOS berbat, Bitcoin belki de en başarılı akıllı sözleşme platformu

Peter Todd: EOS berbat, Bitcoin belki de en başarılı akıllı sözleşme platformu

Haftasonu boyunca 2019 MIT Bitcoin Expo sırasında, kriptografi danışmanı Peter Todd’dan EOS gibi akıllı sözleşme platformları hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Todd, “EOS berbat Bitcoin ise en başarılı akıllı sözleşme” dedi.

EOS berbat Bitcoin en başarılı akıllı sözleşme
Todd, “hiçbir anlam ifade etmeyen iğrenç  teknolojileriyle, neredeyse hepsinin, korkunç olduğunu düşünüyorum” dedi.

EOS‘u örnek olarak kullanan Todd, bu tür platformların, her şeyi ölçeklenebilir olmayan blockhain‘e atarak, akıllı sözleşmeler için bir sistem kurmaya çalıştıklarını belirtti.

Todd, bu ölçeklenebilirlik eksikliğinin EOS için kasıtlı olabileceğini ekledi.

Todd, “Kasıtlı olarak korkunç tasarlanmamıştır çünkü o validator setine girilmeyi çok zor hale getirmek istersiniz” dedi. “Bilirsin, rekabet istemezsiniz”

Todd uzun süredir Bitcoin gibi kamu blockchain’lerine  müşteri-taraflı doğrulama ve basitlik için dava açmıştı. Aslında, blockchain’in kod yürütme yerine doğrulama amaçlı  kullanıldığı bu felsefe, Bitcoin’in akıllı sözleşmeler için bir sistem olarak kullandığı kilit bir özelliktir.

Bitcoin işlemleri tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmak üzere

Todd, “Üretimde Bitcoin, muhtemelen en başarılı akıllı sözleşme platformudur, çünkü çok basittir – çünkü gerçekten işe yarayan çok basit şeyler yapmaya dayanır,” dedi Todd.

Bitcoin Lightning Network mantıklı yapılandırılmış bir akıllı sözleşme
Eski Bitcoin Core katılımcısı, Lightning Network‘ünü mantıklı bir şekilde yapılandırılmış akıllı sözleşmeye örnek olarak kullanmaya devam etti.

Todd, “Bitcoin’in Lightning’i gerçekten süren kısmı, birçok farklı durumda kullanılabilecek oldukça basit bir ilkeldir.” dedi. “Bütün Lightning mantığını chain’e koymak gibi değil. Aksine, mutlak minimum seviyeyi koyarsın ve sonra, mantığın çoğunun aslında müşterilere yönelik olduğunu ve zinciri nasıl kullandığınızı ve nasıl bir anlaşma yaptığınızı ve kullanıcılara ne göstermeniz gerektiğini kendinize hatırlatırsınız – ve bunun gibi….”

Todd,

[Ancak] , bunların hiçbiri bunu yeni coin yapacağız ve zengin olacağız, modeline uymuyor

dedi.

Kaynak: koinmedya.com