Bitcoin’de akılalmaz işlem: 0.8$ göndermek için 7800$ ödedi!

Kimliği bilinmeyen birinin 0.80 dolar değerinde 0.0002 bitcoin göndermek için tam 7800 dolar değerinde 1.99 bitcoin ödediği tespit edildi.

11 Mart’ta bitcoin blok zincirinde gerçekleştirilen bir işlem oldukça dikkat çekiciydi. Bitcoin’in anonim doğası gereği kim olduğu bilinmeyen bir kişi, 0.0002 btc transfer etmek için tam 1.99 btc işlem ücreti ödedi. Yani, 0.80 dolar göndermek karşılığında 7800 dolar ödenmişti!

Blok zinciri kaşifinde yer alan bilgilere göre işlem, iki hareketle tek bir cüzdandan geldi. Bu adresten başka bir işlem yapılmadığı göz önüne alındığında işlemin hatalı olup olmadığını ya da arkasında ne gibi bir sebep bulunduğunu belirlemek güçleşiyor. Geçtiğimiz ay Ethereum blok zincirinde de aynı durum görülmüş fakat bu olayda tek bir cüzdandan bir sürü benzer işlem yapılmıştı.

Yapılan ayrıntılı incelemede 0.80 dolar değerinde bitcoin alınan adreste şu anda yaklaşık 2 milyon dolar değerinde 475 bitcoin saklandığını söylemek mümkün. Oldukça aktif olan bu adresle şimdiye kadar toplam değeri 400 milyon doları bulan 370,000 işlem gerçekleştirilmiş. Buradan cüzdanın bir borsaya ait olduğu ve 1.99 btc ücret ödenen işlemin borsa personeli tarafından yapılan bir hata olduğu sonucu çıkarılabilir.

Para Aklama Olabilir Mi?

Kripto para topluluğu içinde bu işlem oldukça konuşuldu. Topluluk, bu ‘talihsiz’ işlemin nedenini tartıştı. Bir hata olasılığı dışında iki açıklama öne çıkıyor. Bunlardan birincisi al-sat botunun hatalı kodlanması, diğeri ise bir blokun kara para aklamak için fahiş işlem ücretleriyle gizlice kazılması.

Ancak en muhtemel senaryo, işlemin işlem ücreti miktarı kontrol edilmeksizin yanlışlıkla yapılmış olması.

Kaynak: uzmançoin.com