Samsung, akıllı telefonlar için 12 GB LPDDR4X DRAM üretimine başlıyor


Samsung’un paylaştığı blog yazısında firmanın 12 GB LPDDR4X RAM üretimine başladığı öğrenildi. Ayrıca Samsung’un DRAM üretiminin tarihçesini içeren bir tablo da mevcut.

SAMSUNG’un pek çok iş kolu bulunuyor. Bunlardan biri DRAM üretimi. Geçtiğimiz ay duyurulan 512 GB eUFS 3.0 bellek üretimi haberinden sonra, bugün ise akıllı telefonlar için 12 GB boyutunda LPDDR4X DRAM modülleri üretileceği açıklandı.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE DRAM ÜRETİMİ

12 GB LPDDR4X DRAM, 6 ADET 16-GIGABİT LPDDR4X çipi ile oluşuyor. 10NM (1y-nm) üretim süreci sonucunda ortaya çıkan bu DRAM, saniyede 34.1 GB veri aktarımına olanak sağlıyor. Ayrıca 1.1 MİLİMETRE kalınlığı sayesinde de akıllı telefonlar daha ince tasarımlarla sunulabilecek. samsung bu yeni DRAM modülünün ardından GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE DRAM üretiminde gerçekleştirdiği büyük adımlardan bahsetti. Bunlar 2011 yılında 1 GB DRAM üretimi ve onun ardından 6 GB (2015), 8 GB (2016) olarak gözüküyor.

Son olarak Samsung, 12GB boyutunda DRAM’ın BÜYÜYEN EKRAN BOYUTLARI, ÇOKLU KAMERALAR, yapay zeka ve 5G bağlantı desteği gibi konulara vereceği destekten değiniyor. Firmanın DRAM üretim tarihçesini içeren tabloyu aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Kaynak: dhbr.co