Bitcoin piyasalarına 6 milyar dolar girdi – Boğa koşusu mu geliyor?

Son 24 saatte Bitcoin piyasalarına 6 milyar dolar girdi. Taze kan Bitcoin’i 4.000 doların üzerine taşırken altcoinlerde de kayda değer yükseliş yaşandı.

Bitcoin Piyasalarına 6 Milyar dolar İlave

Bitcoin’de Bart Formasyonu dediğimiz ani yükseliş ve çöküşlere alışmıştık. Bu sefer yükseliş dalgası dengeli bir şekilde geldi. Yeterince olgunlaşmış piyasalarda yükseliş ve alçalışlar kademeli ve dalgalar halinde gerçekleşir. Bitcoin sektörü de büyüyüp tabana yayıldıkça Bart formasyonları daha az gözlemlenecektir.

2019 yılbaşından bu yana Bitcoin piyasasının kademeli yükselişine şahit oldu. Bitcoin zirvesi Aralık 2017’de görüldü. Şu ana kadarki dip ise Aralık 2018’de. O günden sonra Bitcoin özellikle Şubat ayında gerçekleştirdiği kayda değer yeşil mum kapatışı ile ümitleri tazeledi. Mart ayı ise Bitcoin’den ziyade altcoinlerin canlandığı bir ay oldu. Çünkü Mart ayında Bitcoin hakimiyeti %51 üzerinden %50.6 gibi çok uzun zamandır gözlemlenmeyen seviyelere indi. Belki de tüm bu işaretler kripto para piyasalarının sürdürülebilir yükseliş bandına girdiğinin göstergeleridir.

Şunu da unutmamak gerekir ki Aralık 2018’den bu yana Bitcoin birkaç kez 4.000 doları gördü. Hele ki 4100 doların üzerine tırmanmayı denediği son seferde 15 dakika içinde 3700 dolar bölgesine düşmüştü. Elbette bir çiçekle bahar gelmeyecek. Düşe kalka yolunu bulacak. Belki bu seferki girişim Bitcoin’i 4500 dolara taşıyacak, ve geri düşerek şu an kırılmasını zor gördüğümüz 4000 dolar hattını destek edinecek.

Eğer bir varlık ardışık tepeler dikkate alındığında daha yüksek tepe oluşturuyorsa bakılması gereken bir diğer kriter daha vardır. O da ardışık diplerin de yükselerek ilerlemesi. Şu an için bu 2 yükseliş trendi kriter Bitcoin grafiğinde mevcut. Genel görünüm pozitif. Bakalım BTC buradan 4500 dolara bir atak gerçekeleştirebilecek mi.

 

Kaynak: koinmedya.com