Samsung Galaxy S10 batarya hatası ile geldi

Piyasaya yeni sürülen cep telefonlarında zaman zaman bazı sorunlar ortaya çıkabiliyor. Üretici firmalar daha sonra yaptıkları güncellemelerle bu sorunları ortadan kaldırıyor. Bunlardan biri de Samsung Galaxy S10 modelinde yaşanıyor.

Samsung Galaxy S10 pilinde hata var

Galaxy S10 modelinde yaşanan sorunun ana kaynağı ise batarya yani pilde yaşanıyor. Telefonun ekranı kapalı iken bile açıkken olduğu gibi batarya tükettiği ortaya çıktı. Bu da telefonun bataryasının çabuk bitmesine neden oluyor. Fazla şarj tüketmesine neden olan bu durum telefonun gün içindeki kulllanımını da etkiliyor.

Samsung Galaxy S10 batarya hatasının sebebi

Telefonda yaşanan bu sorunun en büyük nedeninin ise Tap to Wake uygulamasında bulunan bir hata olduğu düşünülüyor. Bu uygulama telefonun sürekli açık olduğunu düşünüp bataryayı daha hızlı tüketiyor.

Samsung Galaxy S10 batarya sorunun çözümü

Sorunun ortaya çıkmasıyla beraber Samsung cephesinden konuyla ilgili bir öneri de geldi. Şirket şimdilik Always on Display ve Tap to Wake özelliklerinin kapatılmasını önerdi. Ancak bu sorunun ne kadar işe yarayacağı bilinmiyor.

Şimdilik sadece ABD’de ve bazı kullanıcılarda ortaya çıkan durum bir tek GalaxyS10 değil aynı zamanda Galaxy S10+ modellerini etkilediği de görülüyor. Samsung sorunun çözümü ile ilgili resmi bir açıklama yapmasa da muhtemelen önümüzdeki günlerde yayınlayacağı bir yama ile bu sorunu ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

Kaynak: www.teknolojioku.com

Bir cevap yazın