IBM 6 banka ile Stellar teknolojisini kullanma adına anlaşma imzaladı » KoinMedya

IBM 6 banka ile Stellar ‘ın teknolojisini kullanacak. IBM’in Stellar ile ortaklaşa geliştirdikleri “World Wire” faaliyetlerine son gaz devam ediyor. En son bu ağa 6 banka daha katıldı.

IBM 6 banka ile Stellar ile geliştirdikleri ağda işlem yapacak.

Yazının kaleme alındığı saatlerde top 10’da kayda değer fiyat artışı sadece iki kripto para da var: Stellar ve Bitcoin Cash. Stellar Mart ayında iyi bir ivme yakaladı. Stellar, 7 Mart’ta 0,085 dolardan işlem görüyorken şuan 0,113 dolardan işlem görmektedir. Son 11 gün içerisinde değerini %23 arttırmayı başardı.

Stellar için diğer olumlu bir gelişme ise iş dünyasından geldi. IBM’in Stellar ile bir anlaşmaya girerek uluslararası ödemeler aracı üzerinde çalıştıkları biliniyordu. Bu anlaşma sonuçlarını vermeye başladı. IBM, “World Wire” ismini verdiği uluslararası ödemeler aracı için 6 banka ile anlaştığını duyurdu.

Bu bankalardan bazıları Filipinler menşeli RCBC, Brezilya’dan Banco Bradesco ve Kore’den Bank Busan.

IBM, bankalar arasında kurduğu ağ arasında JP Morgan’ın stabil koin’ine benzer bir kripto para kullanarak banka içi transferleri tamamlıyor. Söz konusu kripto para anlık fiat paralara çevriliyor.

IBM’in Stellar ile ortaklaşa kurduğu World Wire şimdilik 72 ödeme noktası ve 44 bankacılık merkezi arasında faaliyetlerine başladı.

World Wire’dan elde edilmesi planlanan faydalar ise şu şekilde:

  • Ödemelerin hızını arttırıyor.
  • Maliyetleri azaltıyor.
  • Şeffaflığı arttırıyor.
  • Güvenliği arttırıyor.
  • Her miktarda işlem gerçekleştirilebiliyor.

 

Kaynak: koinmedya.com

Bir cevap yazın