iPad için Firefox Birçok Yeni Özellik İle Geliyor

Mozilla, iPad üzerinde kullanıcı deneyimini daha iyi bir hale getirmeyi amaçlayan yeni bir Firefox sürümünü tanıttı. Mozilla’ya göre amaç sadece iOS için Firefox web tarayıcısının daha büyük bir versiyonunu oluşturmak değil, aynı zamanda kullanıcıların iPad üzerinde elverişli bir internet deneyimine kavuşmasını sağlamak.

iPad için Firefox’un yeni özelliklerinin arasında klavye kısayolları da bulunuyor.

iPad için Firefox, uzun süredir iOS kullanan kullanıcılara tanıdık gelebilecek olan özellikler ile geliyor. Örneğin Microsoft Outlook linkleri için Firefox’u varsayılan tarayıcı olarak ayarlamanız artık mümkün. Tarayıcı ayrıca 2015 yılında iOS 9’un piyasaya sürülmesiyle birlikte iPad cihazları için tanıtılan bölünmüş ekran özelliğini de destekliyor.

Sekme yönetimi de iPad üzerinde geliştirilen en büyük özelliklerden biri. Artık iPad üzerinde Firefox sekmelerini ızgara şeklinde önizleyerek içeriklerinize sekmeler arasında geçiş yapmadan göz atmanız mümkün olacak. iPad için Firefox, ayrıca Firefox Hesapları üzerinde geçtiğimiz ay tanıtılan ve kullanıcıların cihazları arasında sekmelerini paylaşarak internet gezintilerine kaldıkları yerden devam edebilmelerini sağlayan “Send Tabs” (Sekmeleri Gönder) özelliğini de destekliyor.

Mozilla, iPad kullanıcılarının aynı zamanda tabletlerini sıklıkla bir klavye aksesuarı aracılığı ile kullandıklarını fark ederek tarayıcısının iPad sürümüne klavye kısayolları desteğini de ekledi. Klavyedeki Command (Komut) tuşunu basılı tuttuğunuz takdirde tarayıcının desteklediği tüm kısayolları iPad ekranında görmeniz mümkün.

Firefox ile Gizli Gezinti özelliği de bir kısayola kavuşuyor. Gizli Gezinti moduna ulaşmak için artık bir yeni sekme açmaya ihtiyacınız yok. Bunun yerine tek yapmanız gereken tarayıcı penceresinin sol alt köşesinde bulunan mor renkli gizli gezinti ikonuna dokunmak.

iPad için Firefox’un diğer özellikleri arasında düşük ışık koşullarında içeriklerinizi okumak için bir gece modu, karanlık bir tema ve web izleme koruması yer alıyor. Belirtmemiz gereken bir diğer detay ise tarayıcının Apple’ın yeni iPad Air ve iPad Mini modellerini tanıtmasından yalnızca birkaç gün sonra tanıtılmış olması. Tarayıcı, App Store üzerinden yüklemeye açık durumda.

 

Kaynak: www.chip.com.tr

Bir cevap yazın