Bitcoin büyük bir patlamanın eşiğinde! İşte nedenleri… » KoinMedya

Bitcoin büyük bir patlamanın eşiğinde. Bitcoin’in bu durumunu gösteren en belirgin işaret nedir ve ne kadar doğrudur öğrenmek isterseniz yazımıza bir göz atmanızı öneririz.

Öncelikle temel noktalara bir bakalım. BTC/USD paritesi kritik 4,000 dolar seviyesinin hemen üzerinde. Bitcoin hash oranı düzenli olarak büyümekte ve büyürken, aynı zamanda büyük patlamanın şartlarını da hazırlıyor.

Dünden bu yana BTC yine bir yükselme yaşamaya başladı. Yükselme 3,900 dolar destek kanalından sonra gerçekleşti .Yazımızın hazırlandığı sırada BTC coinmarketcap verilerine göre 4,046 dolarda ve % 2,2 artış göstermiş durumda. Teknik olarak bakarsak BTC /USD gün içi basit hareketli ortalama seviyelerinin (1 saatlik tabloda ) üstüne çıktı. Bu gelişme kısa dönem görüntüyü epeyce düzeltmiş oldu. Fiyatın 4,046 seviyesine çıkmış olması iyileşmenin başladığının bir göstergesi.  4,000 dolar seviyesi aşıldı ve büyük olasılıkla geçen haftanın en yükseği 4,057 dolar seviyesi ve ardından 4,187 dolar seviyesinin yakalanması an meselesi.

Hash oranı yükseliyor

Bu arada Bitcoin hash oranı çok önemli ölçüde bir artış gösterdi. Bunun anlamı da madenciler kapasitelerini fazlasıyla kullanıyorlar.

Primitive Dovey Wan ortağının yaptığı yoruma göre, yükselen hash oranı Bitcoin madencilerinin artan güvenine işaret ediyor.

Hash oranı ETH için  tüm zamanların en yükseğinden % 50 düşüş gösterdi ve henüz bir iyileşme yok. BTC bir defasında %50 düşüş görmüştü ama yeniden %80’e çıktı. Bunun anlamı 50E seviyesindeki hash oranı ile, tüm zamanların en yükseği olan 60E ile arasında çok az fark olması. Bu seviye tüm zamanların en yükseğinden çok az aşağıda ve aynı zamanda madencilerin Pow coin beklentisine dayanan güvenlerinin bir yansıması.”

BTC hash oranı 50  milyon TH/S de, geçen 2018 yılı Aralık ayında 30 milyon TH/s de idi. Hash oranları ile fiyat hareketleri arasındaki pozitif korelasyonu ele alırsak, Bitcoinin büyük bir patlamanın eşiğinde olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak: koinmedya.com

Bir cevap yazın