Rus Facebook’undan kripto para çıkarma planı

CryptoNews, Moskova’dan gelen haberlere göre, VK olarak da bilinen Rus sosyal medya platformu VKontakte‘nin kendi kripto parasını çıkarmayı düşündüğünü yazdı.

Rus medya kuruluşu RNS’ye konuşan güvenilir kaynaklar bu haberleri doğrulasa da VKontakte’nin bu konuda henüz kesin bir karara varmadığını söylüyorlar.

RNS’nin haberine göre VKontakte, yeni kripto parası için bir çeşit ödüllendirme sistemi oluşturmayı düşünüyor. Örneğin platformda bazı görevleri gerçekleştiren kullanıcılara token hediye edebilirler. Sonrasında bu token’lar biriktirilebilir, diğer kullanıcılara gönderilebilir, beğenilen paylaşımların sahiplerine bağışlanabilir veya bunlarla mağazalarda ödeme yapılabilir.

Rus haber kaynakları, VKontakte’nin şimdiye kadar bu konu hakkında yorum yapmayı reddettiğini belirtiyorlar.

Bağımsız Devletler Topluluğu’nun Facebook’a rakip olarak konumlandırdığı VKontakte, küresel internet trafiğinde 15. sırada yer alıyor. Platform, aylık 97 milyon aktif kullanıcısının olduğunu iddia ediyor.

VK, Telegram’ın da arkasında olan Pavel Durov tarafından kuruldu.

Telegram da yeni TON ağında çalışacak olan kendi kripto parasını çıkarmaya hazırlanıyor. Uzmanlar, bu token’ın önümüzdeki günlerde Japon borsalarında görücüye çıkacağı yönünde görüş bildiriyor.

Kaynak: uzmancoin.com

 

Bir cevap yazın