Bitcoin yükselen bayrak formasyonu oluşturuyor, bu bir alım fırsatı mı? » KoinMedya

Bitcoin yükselen bayrak formasyonu oluşturuyor ve bu görünümde üç senaryo yer alıyor. 2019 yılının ilk üç ayını bitirip, bahara girerken Bitcoin oluşturduğu görüntü ile bir alım fırsatı sunuyor olabilir mi? Karar sizin.

Mart ayını bitirdik BTC ise, altı aydır sıkıntı çektiği kırmızı tablodan yeşile geçtiği bir diğer aya merhaba diyor.

Lider BTC son günlerde etkileyici bir güç gösterisinde ve bir yükselen bayrak formu oluşturuyor. Dikkat edin bu form 4,100-200 dolar destek ve direnç (S/R)  bandında gerçekleşecek başka bir fiyat kırılmasına işaret ediyor. Ancak bir şartı var o da istenen hacim gerçekleşirse.

Şubat’tan bu yana Bitcoin yukarı doğru giden bir kanalın içinde hareket ediyor. Yukarı doğru giden kanal bir önceki sıçrama da çok etkili olduğunu göstermişti, aynı durumun yeniden oluşmasını ve BTC’yi yeni bir seviyeye çıkarmasını bekleyebiliriz.

Bununla birlikte, bu kanalın içerisindeki birkaç ayak yükselirse eğer o zaman, kanalın dibine yakın bir zamanda gerçekleşecek bir bozulma veya düzeltme olasılığını da göz ardı edemeyiz, o da – yaklaşık 3,940 dolar.

Ancak, bu kanalın dibine doğru olan bir kırılma çok da olumsuz olmayacak. Çünkü artık 2018 yılı boyunca yaşanan Bitcoin piyasasının aşağı doğru meyili kırılmış görünüyor. Bundan sonra trend yukarı yönde.

Asıl akla gelmeyen bir durum da, bölgesel yükseliş trendini aşağı doğru düzelterek, yerel yükseliş kanalının tamamen dışına çıkmak. Fiyatın aşağı inen S / R bölgelerinden biri veya bölgesel yükselişin kendisi tarafından tutulduğunu farz edersek, 2018 aşağı yönlü trendinin üzerindeyken bu durumun yaşanması aslında o kadar da kötü değil-    bu şekilde, 2019’da daha fazla kazanım elde etmek, için sağlıklı bir düzeltme ve temel oluşturma işlevi gerçekleşmiş olacak.

Aslında Bitcoin 4,1-2 bin dolar seviyesine yaklaşırken, piyasa BTC’nin bir düzeltme yaşayıp yaşamayacağına, ya da yukarı doğru devasa bir kırılma yaparak 2018 ayı piyasasını sonlandırıp sonlandırmayacağına karar vermeli. Ancak ilk seçenek çok daha fazla ihtimal dahilinde

Alternatif olarak, eğer BTC bir şekilde düşük volatilitede değişen  yatay hatları koruyabiliyorsa, altcoin’lere gerçekten patlaması için daha fazla yer verebilecek – bazı altcoinler için ise muazzam kazanımlar sağlamış olacak.  Altcoinler, Bitcoin sakin olduğunda ve BTC hakimiyeti % 50 ve altına düştüğünde Bitcoinden daha iyi performans gösteriyorlar.. Aşağıdaki grafik Bitcoin hakimiyetini yüzde olarak göstermekte.

Tüm bu üç seçenek yukarı kırılma,aşağı kırılma ve alt coin sezonu, Nisan ayının hareketli geçeceğinin bir göstergesi.

Kaynak: koinmedya.com

 

Bir cevap yazın