SEC Bitcoin ETF’lerini erteledikçe erteliyor » KoinMedya

SEC Bitcoin ETF’lerini erteleme kararı aldı. Bu Pazartesi sabahında Bitcoin 4,135$’ı geçti ve yükselişe major kriptolar da eşlik etti. Hafta sonu boyunca Amerika Birleşik Devletleri bağımsız ajansı SEC (Securities and Exchange Commission), Bitcoin ETF listelenmesine izin verecek tahvil yasası’nın değiştirilip değiştirilmeyeceği kararının gelecek Mart ayına kadar duyurulmayabileceğini söyledi. Ayrıca SEC geçen Cuma günü, 2 Bitcoin  ETF başvurusunu 16 ve 19 Mayıs’a erteleyeceğini açıkladı.

İlk Bitcoin ETF başvurusu NYSE Arca ile birlikte kripto index fon platformu Bitwise Asset Management tarafından yapıldı. Diğer başvuru Cboe BZX Borsası ile ortaklaşa yatırım yönetim firması VanEch ve blockchain şirketi SolidX tarafından yapıldı.

SEC Bitcoin ETF’lerini erteleme kararını neden aldı?

SEC’in konu ile ilgili açıklaması şöyle:

“SEC, önerilen karar değişikliği üzerinde harekete geçmek için daha uzun bir zaman periyodunu uygun bulmaktadır. Böylece önerilen değişikliği incelemek için yeterli zaman söz konusu olacaktır.”

VanEck ve SolidX, fiziksel olarak tutulan Bitcoin ETF’si için Ocak 2019’da başvuru yapmıştı. Aynı ay içinde Bitwise de başvurmuştu.

ETF’ler, fonların hisselerinde orantılı olarak temsil edilen bir grup varlığı izleyen menkul kıymetler.. Pek çok insan bunları daha geniş kripto kabulü için ileriye doğru potansiyel bir adım olarak görüyor.

Bitcoin ETF’lerini çevreleyen belirsizliğe rağmen Bitcoin yatırımcıları iyimserliğini koruyor. Yazı hazırlanırken Bitcoin 4,140$ civarındaydı. Ethereum %1.32 kazanımla 143.58$, XRP %1.29 kazanımla 0.31$ ve Litecoin %0.81 kazanımla 60.84$’dan seyrediyordu.

Bu arada dünyanın başka bir yerinde Hong Kong’un SEC’i, STO’lar hakkında resmi talimatname yayınladı. Böylece ilgili aktivitelerle uğraşan taraflar için yasal ve düzenleyici koşulları açıklamayı amaçlıyor.

Tahvil tokenler (STO’lar) Hong Kong Securities and Futures Ordinance (menkul kıymetler ve vadeli işlemler yönetmeliği) kapsamında ‘menkul kıymetler’ olmaya meyilli. Hong Kong yerleşimli ya da Hong Kong finans uzmanlarına odaklı tüm STO’lar yasal düzenleme hükümleri uyarınca menkul kıymetlerle uğraşmak için izin ve kayıt yaptırmaya ihtiyaç duyuyor.

Kaynak: koinmedya.com

 

Bir cevap yazın