Forbes’tan Kripto Para Litecoin Yorumu, Gümüş Bitcoin Fiyat Öngörüsü

Borbes, Litecoin fiyat değerinin önemli ölçüde arttığını, bu artışta birçok teşvik edici faktörün etki ettiğini vurgulayarak, yüzde 200’den fazla bir artışın görüldüğünü belirtiyor.

Yeni bir Forbes makalesinde, “gümüş Bitcoin” olarak nitelenen Litecoin’in (LTC) kısa süre önce neredeyse 99 dolar seviyesine ulaştığı belirtiliyor. Bu fiyat değeri, 3 Nisan’da gerçekleşmiş vaziyette. LTC ,yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 230 oranında değer kazanmış durumda.

LTC, BTC ve XRP’den Daha İyi Performans Gösteriyor

LTC’nin şu ana kadar bir miktar geri çekilmesine rağmen, hatta kazanımlarının bir kısmını kaybediyor olmasına rağmen, oran yılın başından bu yana % 200’den fazla artmış durumda. Bu bağlamda Litecoin  BTC, ETH, XRP ve BCH gibi en iyi on kripto para birimi içerisinde bu yılın başından beri en iyi performans gösteren kripto para birimi oldu.

Forbes, SFOX’in Litecoin’in yukarıda belirtilen yükselişini etkileyen beş temel faktörden bahsettiği bir rapordan alıntı yapıyor.

Yaklaşan LTC Halving Etkinliği

Ağustos 2019’da, LTC madenciliği ödülü yüzde 50 azalacak ve bu durum ekosisteme giren yeni kazılmış LTC miktarını azaltacak. Burada daha az koin olacağı için LTC fiyatının yükselmesi bekleniyor.

Binance gibi bazı platformlar aynı prensibi uyguluyor. Ancak bu amaca kendi kripto paralarını yakarak ulaşıyorlar.

Yatırımcıların Benimsenmeyi Daha da Genişletmesi

Charlie Lee 2011’de Litecoin’i piyasaya sürdüğünden beri, LTC’yi kabul eden yatırımcıların sayısı artmış durumda. Litecoin P2P koini anlamına geliyor. Bu yüzden kullanımındaki herhangi bir genişleme LTC oranlarında bir artışa neden olabilir.

Şimdiye kadar, SFOX “dünya çapında büyüyen ve gelişen onbinlerce ” yatırımcının mal ve hizmetlerini LTC’ye yatırdığını belirtiyor.

Diğer Faktörler

Litecoin’in yükselmesini sağlayan diğer faktörler arasında işlemlerin daha hızlı gerçekleşmesi yer alıyor. Bu yılın Ocak ayında 300’ün altında işlem kanalından başlayan ağ, şimdi yaklaşık 1.300’e yükselmiş durumda.

Üstelik, Cumartesi günü bildirildiği üzere LTC’nin kurucusu Charlie Lee, ödeme sistemini daha elverişli hale getirmek için Confidential Transactions adı verilen Gizli İşlemleri uygulama niyetinde.

Kaynak: kriptokoin.com

 

Bir cevap yazın