Bitcoin Halving, BTC Fiyatını 8.000 Dolara Çıkarabilir

Bitcoin blok ödülünün azaltılmasına az bir zaman kaldığı için, analistler BTC’nin dört yıllık etkinlikte bir ralli yaşanacağı konusunda gittikçe daha fazla ikna olmuş durumdalar. Bir analist, bu piyasanın ihraca ilişkin elverişli değişime giderek yaklaştığını belirterek, kripto para biriminin özellikle tarihsel eğilimleri göz önüne alındığında katlanarak değer kazanabileceğine vurgu yapıyor.

Halvingle Birlikte Bitcoin 8.000 Dolara Çıkabilir mi?

Saygın bir analist olarak bilinen PlanB, en sonunda, bir aylık Göreceli Güç Endeksi (RSI) ölçeğinin yükselmeye başladığını iddia ediyor. Geçmişte, Bitcoin’inihraç planının harekete geçtiği aylarda RSI’nin 70’e ulaştığını ve bunun da varlığın aşırı miktarda satın alınan bir konumda olduğuna işaret ettiğini belirtiyor.

Böylelikle, tarihsel eğilimleri göz önünde bulundurarak potansiyel fiyat hareketini ön plana çıkaran PlanB, 2020 yılının Mayıs ayına kadar BTC’nin, sırasıyla 8.000 ila 10.000 Dolarlık bir değere ulaşarak Bitcoin’in mevcut piyasa değerinin iki katı hatta 2.5 katı gibi ciddi oranlarda bir değer artışı sağlayabileceğini belirtiyor. Aşağıda analistin RSI dış değer biçim modeli yer alıyor:

“Temelde hareketli bir ortalama gerçekleştiren RSI’ı planlanan fiyattan hareket ederek çıkarıyorum. Hedef 2020 yılının mayıs ayında BTC’yi RSI 70 bölgesine almaya çalışmaktan ibaret. Sanırım bu durum, Bitcoin’in şimdiki fiyatı olan 3900 Dolardan önümüzdeki 14 ay boyunca her ay % 6 oranında yükseliş gerçekleştireceğine işaret ediyor.”

PlanB, BTC’nin yarılanma zamanında  8,000 Dolarlık bir değeri kırabileceğini iddia eden ilk kişi değil. Önde gelen analist Filb Filb, özellikle işlem ücretleri ile blok ödüller arasındaki dikotomi ile ilgili olarak madencilik ekosisteminin istikrarını sürdürmesi için, Bitcoin’in bu alt sektördeki payların istikrarlı kaldığını hesaba katarak 7.000 Dolarlık bir değere ulaşması gerektiğini belirtiyor.

Bitcoin’in 2.000 Doların Altına Düşme İhtimali Bulunmuyor
PlanB’nin Bitcoin fiyatıyla ilgili en yeni yorumları, varlığın 2.000 Doların altına düşmeyeceğini ve tarihsel eğilimleri ve temel faktörleri göz önüne alarak bu değere düşmesinin muhtemel olmadığını açıklıyor. NewsBTC’nin önceki raporlarına göre, önde gelen araştırmacı, Bitcoin madencilerinin, Kasım ayındaki güçlü gerilemede ağ zorluğundaki % 25’lik çöküşün kısa zamanlı olduğuna dikkat çekerek, bu durumun fiyatın dip bir noktada olduğuna işaret etmesi gerektiğini belirtiyor.

Tarihsel trendler de bunu doğruluyor. En son iki defa büyük bir madenci grubu ayılara teslim oldu ancak hashrate sonunda bütün gücünü geri kazandığı için, BTC ilerleyen aylarda daha da yükselmeye başladı.

Analist ayrıca önceki ihraca geçişler sırasında bir ralli yaşandığı için BTC’nin düşmesinin geçmiş trendlerle uyumlu olmayacağını açıklamak üzere yaklaşmakta olan halving ve halvening şeklinde isimlendirilen blok ödül indirimine dikkat çekiyor. PlanB, Bitcoin’in şu anki geometrik ortalaması olan 2.750 Dolarlık değerin altına hiç düşmediğini ve mevcut fiyat seviyeleri desteklendiği sürece bu değerin altına düşüşün asla meydana gelmeyeceğini ekliyor. Bunlara ilaveten PlanB, Bitcoin’in şu anda BTC’yi 5.500 Dolarlık makul bir değere yerleştiren mevcut oranda arz ihracı modelinin % 50 oranın altına asla düşmediğini belirtiyor.

PlanB, BTC’nin daha yüksek seviyelere dönmesi için sağlam bir argüman ortaya koyarken, bazıları kripto para biriminin bu değerlere yükselmemesinden korkuyor. Boğalar veya ayılar, bakalım bu kez hangisi bu mücadeleden galip çıkacak?

Kaynak: kriptokoin.com