SEC Danışmanı: Bitcoin baharı geliyor

SEC Danışmanına göre Bitcoin baharı geliyor. SEC Danışmanının bu sözleri, gözlerin tekrardan Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yani SEC’e çevrilmesine neden oldu.

SEC Danışmanına göre Bitcoin baharı geliyor

2019’un başından beri, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yayımladığı raporlara bakacak olursak, SEC’in kripto paralara eskiye nazaran oldukça ılımlı baktığını görebiliriz. Eskiden kripto para alemini külliyen yok sayan komisyon, artık birtakım girişimleri desteklemeye başladı.

SEC’in kurum olarak kripto paralara bakış açısının değişmesinin yanı sıra, şahıs bazında da bu konuda önemli açıklamalar gelmeye başladı.

SEC Kıdemli Danışmanı Valerie Szczepanik, geçen hata SXSW Blockchain Zirvesi’ne katıldı ve ABD’nin inovasyonu teşvik etmesi için düzenlemelerde belli başlı esnekliklere gitmesinin şart olduğu hakkında konuştu. Szczepanik’e göre, ekonomide kötü gidişin önüne geçmek için, yeni girişimlerin önündeki engelleri kaldırmak şart.

bitcoin baharı geliyor

Valerie Szczepanik:

”Dünya üzerinde incelemeksizin bir onay vermeniz gerekse, benim onayım kesinlikle Blockchain teknolojisine olur. Biz şuan Blockchain teknolojisinin sadece buz dağının üstündeki parçasını görebiliyoruz. Ancak bu konudaki yatırımlar ve girişimler arttırıldığında, Blockchain’in dünyamızı nasıl pozitif yönde etkilediğini hayretle izleyeceksiniz.

Bu görüşlerimi danışmanlık hizmeti verdiğim SEC Komisyonu da ilettim. Onlarda beni çok pozitif karşıladılar. SEC’in yakın zamanda kripto paralar hakkında olumlu bir takım düzenlemeler yayımlayacağına eminim. Bitcoin baharı geliyor. Hazır olun.”

 

Kaynak: koinmedya.com

Bir cevap yazın