Nasdaq, Bitcoin ve Ethereum endekslerini resmen listelemeye başladı

Dünyanın en büyük ikinci borsası olan Nasdaq, Bitcoin ve Ethereum fiyat endekslerini canlı olarak listelemeye başladı.

Dünyanın en büyük ikinci borsası olan Nasdaq, Bitcoin ve Ethereum fiyat endekslerini canlı olarak listelemeye başladı.

Dünyanın en büyük ikinci borsası olan Nasdaq, ABD merkezli Blockchain ve kripto para piyasası veri şirketi Brave New Coin’den (BNC) iki kripto para fiyat endeksini canlı olarak listelemeye başladı.

İlk olarak bu ayın başlarında açıklanan BNC’nin Bitcoin Likit Endeksi (BLX) ve Ethereum Likit Endeksi’nin (ELX) entegrasyonu, Nasdaq’ın Küresel Endeks Veri Servisi’ni (GIDS) kullanan müşteriler için gerçek zamanlı fiyat verileri sunacak.

BNC’nin CEO’su Fran Strajnar, “Likit Endeksi programı, likit kriptografik varlıkların net ve şeffaf fiyat keşfi ihtiyacından doğdu ve bu, programı başlattığımız 2015 yılına göre bugün daha büyük bir ihtiyaç.” dedi.

Nasdaq’ın kripto para birimleriyle ilgili çeşitli ürünleri kullanıma sunmaya başlaması, kripto paraların artan popülaritesini gösteriyor.

Kripto para alanında aktif bir şirket olan Nasdaq, geçtiğimiz Aralık ayında kripto para borsası ErisX’e Fidelity ve diğer birkaç şirketle beraber 27.5 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Bitcoin vadelileri üzerinde de çalıştığı bilinen Nasdaq’ın bu ürününü 2019 yılında piyasaya sürmesi bekleniyor.

Öte yandan Nasdaq’ın CEO’su Adena Friedman, Ocak ayındaki Dünya Ekonomik Forumu’nda kripto paraların ekonomide sürdürülebilir bir gelecek için bir fırsatı hak ettiğini söylemişti.

Kaynak: uzmancoin

Bir cevap yazın