4 yıldır ilk kez görülüyor: Bitcoin grafiğinde çarpıcı benzerlik

Bir kripto para analisti, Bitcoin’de 2015 yılının Nisan ayından beri ilk kez görülen bir eğilimin yeni bir boğa koşusu için güçlü bir olasılığa işaret ettiğini öne sürüyor.

Bir kripto para analisti, Bitcoin‘de 2015 yılının Nisan ayından beri ilk kez görülen bir eğilimin yeni bir boğa koşusu için güçlü bir olasılığa işaret ettiğini öne sürüyor.


CoinDesk analisti Omkar Godbole, Bitcoin‘de çarpıcı bir eğilime dikkat çekti. Dört yıldır ilk kez görülen bu eğilime göre Bitcoin’in fiyatı dibi bulmuş olabilir ve bu yıl yeni bir boğa koşusuna başlayabilir.

Godbole, “Şu anda Bitcoin’in 50 haftalık hareketli ortalaması (MA), 100 haftalık hareketli ortalamasının altına düştü ve böylece bir ‘ayı çaprazı’oluştu. Bu 2015 yılının Nisan ayından beri ilk defa görülüyor. Uzun vadeli ayı çaprazları, hareketli ortalamalar geçmiş verilere dayandığından dolayı fiyatların akabinde toparlanmasıyla birlikte büyük bir ayı hareketinin sonunda ortaya çıkma eğilimindedir.” diyor.

Analist, sözlerinin devamında, “Bitcoin’in geçmiş verileri, önceki ayı piyasasının Nisan 2015’te 50 haftalık MA’nın 100 haftalık MA’nın altına düşmesiyle beraber son bulduğunu gösteriyor.” yorumunu yapıyor.

Ardından Godbole, yukarıda yer alan grafikte gösterildiği gibi Nisan 2015’te 50 haftalık MA’nın 100 haftalık MA’nın altına düştüğüne dikkat çekiyor. Godbole, bunun ayı piyasasının 150 dolar seviyesinde son bulmasından üç ay sonra meydana geldiğini belirtiyor.

Analist, bir numaralı kripto paranın takip eden beş ayı, Ekim ayında hızlı bir yükseliş yaşanmadan önce 200-300 dolar aralığında konsolide olarak geçirdiğini ifade ediyor. Godbole, “İlginç bir şekilde tüm bunlar Bitcoin’in 2016 yılının Temmuz ayında madencilik ödülünün yarılanması olayından bir yıl önce yaşandı.” diyor.

‘Tarih tekerrür ediyor gibi’

Godbole analizini bitirirken “Üçüncü yarılanmaya 12 aydan biraz daha fazla süre kaldı ve tarih tekerrür ediyor gibi görünüyor. BTC’nin bu yıl yeni bir boğa koşusuna başlaması konusunda güçlü bir olasılık var.” sonucuna varıyor.

Kaynak: uzmancoin

Bir cevap yazın