Microsoft’tan Chrome ve Firefox’a Yeni Eklenti

Windows 10’un yeni önizleme yapısı 18358’in Fast halkası için yayınlanmasının ardından Microsoft, Chrome ve Firefox için yeni Windows Defender Application Guard eklentisini de duyurdu. Şu an sadece Insider’ların kullanabildiği eklenti, yakında herkesin kullanımına açılacak.

Eklenti, aynı Edge’de olduğu gibi çalışıyor ve ziyaret ettiğiniz web sitenin adresinin güvenilir adresler arasında olup olmadığını kontrol ediyor. Güvenli olmayan bir web sitesine gideceğiniz fark edildiğinde, Sandbox ile korunan bir Microsoft Edge web tarayıcısı başlatılıyor. Böylece sisteminize zarar gelmeden güvenli veya güvensiz sitede dolaşabiliyorsunuz. Eklentiyi yükledikten sonra Chrome veya Firefox’u açtığınızda karşınıza eklentinin açılış ekranı geliyor. Burada bir URL yazarak Application Guard oturumu başlatabiliyorsunuz.

Eklenti, şu an sadece Windows 10’un yeni yapılarını test eden kullanıcılara, yani Insider’lara açık. Windows 10 sürüm 1803 ile birlikte eklenti, herkes tarafından kullanılabilir hale gelecek. Ancak eklentinin yalnızca Windows 10 Pro ve Enterprise sürümünde kullanılabileceğini belirtelim.

Eklentiye aşağıdaki bağlantılardan ulaşılabiliyor:

  • Chrome
  • Firefox
  • Microsoft Store companion app

Kaynak: www.chip.com.tr