Dikkat! Son Bitcoin rallisinde maskelenmiş bir sorun var!

Son Bitcoin rallisinde önemli bir haftaya başlamak üzereyiz. Bitcoin ya ralliyi hızlandıracak ya da geri adım atacak. Ancak bu rallide kimsenin göremediği bazı noktalar var.

Son Bitcoin rallisinde önemli gizli sorun ne?

Bu hafta piyasaya 1 milyar para girmesini sağlayan ve Bitcoini 4,100 dolara çıkaran, Bitcoin’in küçük rallisi sona erecek gibi görünüyor.

Cuma günü açılış fiyatından bu yana Bitcoin 4,103 dolara kadar çıkıp %2,24 değer kazandı. Bu gelişme bir çoklarının Bitcoin rallisinin başladığına inanmasına yol açtı.

Boğalar bu rallinin devam edeceğini düşünüyor olabilirler ama altta yatan büyük kırmızı bayrak görünümü pek de iç açıcı bir haber vermiyor.

Bitcoin ayı piyasasının 3 aydır bittiğini söylüyor bazıları. BTC nin 4200 doları aşması  halinde bu söylem doğrulanacak.

Ancak, bu olumlu bakış açısında eksik olan bir konu var o da, gerçek bir patla olabilmesi için gerekli hacimin olmayışı.

(Bitcoin için kritik hafta konulu yazımızı okumak için tıklayınız.)

Bitcoin tarihsel gelişimi ne diyor?

8 Şubattan bu yana, Bitcoin’in direnç hattını aşmak için, yükselen kanal içinde yaptığı bu yedinci teşebbüs oldu.

Bitcoin’in bu direnci kırdığı tek zaman 18 Şubattı ve bu da 4,188 dolarlık bir koparma hareketi ile sonuçlanmıştı. Bu kopma sırasında hem hacim hem fiyat yükseldi (artan bir yeşil eğilim çizgisi ile gösteriliyor).

Şu an yaşadığımız fiyat hareketi, Bitcoin’in bir kırılma gerçekleştiremediği diğer beş olaya benziyor. Yukarıdaki tabloda yer alan mor renkli eğilim çizgisi, hacim seviyelerinin bu başarısız kırılma girişimleri sırasında görülen seviyelerden daha yüksek olmadığını ortaya koyuyor.

Bugün Bitcoin fiyat hareketi etkileyici olsa da, yükseliş eğilimi çok da sağlam bir hareket olmayabilir- hacim en azından yeşil yükselen trend çizgisi gibi yükselmediği sürece diyelim.

Kaynak: koinmedya.com

 

Bir cevap yazın